Alkoholilaista


Julkaistu kesäkuu 23, 2017

Alkoholilaki kaipaa uudistusta, se on myönnettävä. Alan yrittäjien kohtaama byrokratia on tällä hetkellä täysin järjetön. Kuitenkin on kysyttävä, onko prosenttirajan nostossa tai ns. limuviinojen tuomisessa kaupan hyllylle mitään järkeä. Kukaan ei kuole siihen, että IV-olut ja limuviinat pitää hakea Alkosta. Nyt kaavailtu prosenttirajan pieni nosto ei edes merkittävästi muuta sitä, että monet laatuoluet pitää hakea Alkosta. Ainoa muutos mihin IV-oluen tuominen kauppaan johtaa onkin se, että suomalaiset alkavat juomaan IV-olutta III-oluen sijaan, mikä ei tuo mitään hyötyjä, mutta lisää merkittävästi haittoja. Limuviinojen tuominen kauppoihin ei sekään merkittävästi hyödytä ketään paitsi nuoria ja muita tottumattomia alkoholin käyttäjiä, jotka eivät halua juoda ”pahalle maistuvia” alkoholijuomia. Nykytilanteessa meillä ei ole varaa alkoholhaittojen nousuun niin inhimillisestä kuin taloudellisestakaan näkökulmasta.