Nuorten maksuton ehkäisy selvittämisen arvoinen asia


Julkaistu huhtikuu 6, 2017

Poliittiset nuorisojärjestöt ovat ympäri Suomea tehtailleet kuntalaisaloitteita nuorten (alle 25v) maksuttoman ehkäisyn puolesta. Perusteena on ollut, että nuorten maksuton ehkäisy maksaa itsensä takaisin aborttien ja sukupuolitautien vähentymisen myötä, ja on myös inhimillisesti järkevää aborttien ehkäisemiseksi.

Käytännössä maksuton ehkäisy tarkoittaisi kondomien, kuparikierukoiden ja hormonaalisen ehkäisyn tarjoamista ilmaiseksi. Erityyppisten ehkäisymuotojen tarjoaminen on tärkeää, jotta jokainen löytää oman itselleen sopivan ehkäisymuodon.

Nuorten maksutonta ehkäisyä on kokeiltu monessa kunnassa, ja tulokset ovat olleet hyviä. Lohjalla mahdollisuutta nuorten maksuttomaan ehkäisyyn ei kuitenkaan ole tietääkseni edes selvitetty. Toivonkin, että tuleva valtuusto tekisi selvityksen siitä, onko Lohjalla järkevää siirtyä tarjoamaan maksutonta ehkäisyä alle 25-vuotiaille. Mikäli tulen itse valituksi valtuustoon tulen ajamaan tätä ja tarvittaessa tekemään asiasta valtuustoaloitteen.