Lohjan julkinen rakennuskanta tehokkaampaan käyttöön


Julkaistu maaliskuu 24, 2017

Lohjalla etsitään säästökohteita, ja toisaalta halutaan tukea enemmän paikallista kulttuuria ja liikuntaa. On vaikea löytää keinoja, jotka samaan aikaan tukisivat molempia tavoitteita.

Eräs molempia tavoitteita tukeva keino on kuitenkin julkisen rakennuskannan tehokkaampi käyttö. Sillä saadaan joko säästöjä tai tuloja, ja lisätään paikallisen kulttuurin ja liikunnan kasvumahdollisuuksia.

Tällä hetkellä esimerkiksi monen koulurakennuksen tiloja ei hyödynnetä optimaalisesti. Asentamalla digitaaliset järjestelmät tiloihin voitaisiin luoda järjestelmä, jossa koulurakennuksen kaikkia tähän käyttöön soveltuvia tiloja voisi vuokrata kätevästi jopa kouluaikoina (jos tila on vapaana) ilman, että järjestelyihin kuluu henkilöstön työaikaa. Näin saataisiin lisää mahdollisuuksia paikalliselle liikunnalle ja kulttuurille ja mahdollisesti myös vuokratuloja.

Tämän lisäksi voitaisiin säästömielessä tarkastella tilojen käyttöä ja miten mahdollisesti pärjättäisiin pienemmällä määrällä tilaa. Tämä voisi mielestäni tarkoittaa myös jonkinmuotoisen uuden palveluverkkoselvityksen tekemistä.