Lohjan sairaalapäivystyksen jonotilanne selvitetettävä


Julkaistu tammikuu 29, 2017

Lohjan sairaalan päivystyksessä on viime aikoina ollut jopa 4-5 tuntisia jonoja. Lienee päivänselvää, että tällaisia jonoja ei saisi olla päivystyksessä, johon hakeutuu käytännössä pelkästään akuutisti sairaita ihmisiä.

Päivystyksen jonotilanne pitäisikin selvittää. Ylipäätänsä nyt kannattaisi yleisestikin korjata tällaiset ongelmat tarvittaessa merkittäviäkin lisämäärärahoja käyttämällä. Sote nimittäin tulee pian ja sen jälkeen ongelmaan on turha odottaa mitään helpotusta. Maakuntahallinto kun on pikemminkin pakotettu tekemään leikkauksia. Leikkuriin eivät kuitenkaan todennäköisesti joutuisi niiden toimipisteiden kulut, joita ei voida lakkauttaa, vaan leikkaukset todennäköisesti toteutuvat ei-välttämättömien toimipisteiden lakkauttamisena. Nyt kannattaisi siis hoitaa välittömästi kuntoon tällaiset ongelmat kaikissa niissä toimipisteissä, jotka eivät ole ensimmäisenä lakkautuslistalla.

Voi toki olla, että ongelma Lohjan sairaalan päivystyksessä on väliaikanen ja johtuu esimerkiksi ongelmista lääkärien rekrytoinnissa, mutta siinäkin tapauksessa asia pitäisi silti selvittää ja etsiä ratkaisuja, joilla estetään vastaavan tilanteen syntyminen tulevaisuudessa.